Acasă » 2015 » Iulie » 19 » Anunțul Bisericii Ortodoxe in privința canonizarii lui Arsenie Boca
12:36 PM
Anunțul Bisericii Ortodoxe in privința canonizarii lui Arsenie Boca

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurențiu Streza a declarat, miercuri, intr-un interviu acordat AGERPRES, ca Biserica Ortodoxa Romana nu se opune canonizarii parintelui Arsenie Boca, cel supranumit de credincioși "Sfantul Ardealului".

Mai mult, mitropolitul Ardealului marturisește ca "ar fi cel mai fericit om din lume sa poata sa semneze și el pe actul de canonizare". IPS Laurențiu recunoaște ca intalnirile sale cu parintele Arsenie Boca au fost "providențiale".

Arsenie Boca este cautat tot mai mult și de tot mai mulți creștini. Unii nu au nicio reținere in a saruta copacul din vecinatatea mormantului sau, unde cineva a scrijelit in urma cu ani de zile, un semn al crucii, fara sa fie nimic sfant acolo, alții arunca bani in paraul ce trece prin curtea manastirii Prislop sau la manastirea Sambata de Sus, unde exista o fantana a parintelui, confundand astfel aceasta fantana cu Fontana di Trevi din Roma, unde se spune ca daca arunci o moneda, ți se indeplinește o dorința. Mitropolitul Ardealului indeamna insa pe toata lumea sa-l caute pe Dumnezeu, cautandu-l pe Arsenie Boca, așa cum acesta a lasat scris in carțile sale și cum le-a spus tuturor pe care i-a intalnit, multora schimbandu-le viața cu sfaturile sale.

Mai multe, pe agerpres.ro. Sursa: vezi articolul original

Categorie: Ortodoxie | Vizualizări: 299 | Adăugat de: CoxDesign | Tag-uri: Bisericii Ortodoxe, ARSENIE BOCA, crestini | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar