Acasă » 2015 » Iulie » 19 » Gabriel Cotabita nu e prima vedeta care a fentat moartea
12:58 PM
Gabriel Cotabita nu e prima vedeta care a fentat moartea

Toata tara a urmarit cu sufletul la gura, de la inceputul lui mai si pana acum, starea critica prin care a trecut Gabriel Cotabita. Practic, artistul a vazut moartea cu ochii, dupa ce a suferit un stop cardio-respirator si a stat in coma 3 saptamani.

Acum se recupereaza. I s-a implantat un defibrilator automat, iar saptamana aceasta a parasit spitalul. Nu este singurul artist care a trecut prin momente grele. Mircea Albulescu, Arsinel sau Victor Socaciu si-au revenit si ei dupa interventii chirurgicale complicate. Cotabita si familia acestuia au motive sa zambeasca din nou, dar si speranta ca artistul se va pune pe picioare. Exemple avem chiar printre colegii de breasla, care au trecut prin operatii pe inima si transplanturi de organe. Fiecare a declarat, dupa iesirea din spital, ca "s-a nascut din nou" si, de acum, vede altfel viata.

Socaciu a primit rinichii de la o fetita Victor Socaciu multumea echipei de medici care i-a facut transplantul de rinichi Victor Socaciu (62 de ani), spre exemplu, suferea de insuficienta renala cronica si se chinuia de ani buni cu dializa. Asta pana in toamna lui 2009, cand a primit rinichii de la o fetita de 10 ani, care intrase in moarte cerebrala in urma unui accident. Transplantul a decurs bine, operatia fiind realizata de o echipa de medici de la Cluj. Cantaretul a declarat, la scurt timp dupa iesirea din spital, ca gestul familiei micutei i-a salvat viata si ca va fi mereu recunoscator. Recunostinta lui s-a tradus printr-o melodie dedicata micutei Bogi.

Arsinel: Operatia mi-a prelungit viata

Alexandru Arsinel, pe patul de spital dupa transplantul de rinichi

Si actorul Alexandru Arsinel (76 de ani) a depasit cu bine o multime de probleme de sanatate. In vara lui 2012 se opera la coloana, dupa ce a suferit luni bune, in tacere, de hernie de disc. N-a apucat sa faca prea multa recuperare pentru ca un an mai tarziu ajungea din nou pe patul de spital, pentru transplant de rinichi. "Inchipuiti-va ca un om, la o anumita varsta, se naste din nou. Aceasta operatie imi prelungeste viata in modul cel mai decent", declara actorul, la scurt timp, pentru Mediafax. Intre timp s-a pus pe picioare si, de anul trecut si pana acum simpaticul actor si-a vazut de spectacole, turnee si filmari in reclame.

Cristina Stamate: M-am nascut a doua oara

Cristina Stamate a fost operata pe cord deschis Cristina Stamate (69 de ani) a fost si ea operata pe cord deschis in luna ianuarie a acestui an. Potrivit Mediafax, interventia a constat in inlocuirea valvei mitrale cu o proteza si montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muschiului cardiac. Actrita suferea de insuficienta mitrala si cardiopatie ischemica, afectiuni grave ale inimii. Operatia a durat 6 ore si nu a fost usoara. Din fericire, s-a recuperat repede si a declarat apoi ca, de ziua ei (8 februarie) a primit cel mai frumos cadou a " viata. "Parca m-am nascut a doua oara. Acum apreciez altfel fiecare raza de soare", a declarat ea.

Mircea Albulescu, tripla operatie de bypass, la 80 de ani

Mircea Albulescu a trecut cu bine, la o varsta inaintata, printr-o operatie complicata La sfarsitul anului trecut, cand avea 80 de ani, actorul Mircea Albulescu a trecut prin cea mai grea experienta a vietii lui. Se afla la Timisoara, unde jucase intr-un spectacol, cand i s-a facut rau si a ajuns de urgenta la spital, cu mari dureri in piept. A fost supus unei interventii chirurgicale pe cord si i-au fost facute trei bypass-uri pentru imbunatatirea fluxului coronarian in zona inimii. Operatia a durat 5 ore, iar inima actorului a stat oprita circa 45 de minute. Apropiatii au spus atunci ca a fost o minune ca a supravietuit, avand in vedere varsta inaintata, dar si alte afectiuni de care suferea, printre care diabetul. Acum, Albulescu s-a recuperat si se simte bine.

 

» vezi articolul original

Categorie: Societate | Vizualizări: 315 | Adăugat de: CoxDesign | Tag-uri: victor socaciu, operatii, interventii medicare, cristina stamate, arsinel, mircea albu | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar